10 листопада 2009

Лиш вона, лиш вона...

Слоган "Вона" перевершив за популярністю всі разом взяті передвиборні агітки. 90 відсотків скалозубів, де вже не пхали це енергетиче "вона". І такими креативними себе відчувають, що де там! Втім, є і дотепні переробки, але вони займають всього 1 процент. Конкурувати з ними ми не збираємось. Просто любимо цю щемливу пісню, яку колись написав Кость Москалець, кажуть, для Галини Пагутяк. 
Вже кілька років після прем'єр, коли спадає шалена напруга і просто тішишся тому, що "вижив" у колі друзів, я стала традиційно замовляти своєму улюбленому "виночерпію": Ну, давай... І тоді він по-змовницьки киває мені головою і включає цю пісню. І нема таких серед нас, щоб не переставали жувати. Господи, цей Москалець - геній одного твору, але якого! Як треба нам, дівобабам, щоб був Хтось, сильний і ніжний, той, хто може захистити навіть на відстані словом і мовчанням!
А в мене таке питання - хто ж за Юлю так проспіває, хто захистить її, як не наша спільнота? 
Поля, звичайно, покивавши на мої зворушливі спогади, тут же починає розкодовувати трохи "затемнний" зміст пісні у світлі виборів.
- Хіт класний! По русифікованих містах я знаю, хто їздить,- всі кандидати з агітацією. І про дешеве вино зрозуміло, це про те лайно, що гонять на неї звідусіль лохи слідом за своїм головним  - презіком. І те, що друзів небагато. Це теж точно. 
- Не вірю, друзів багато, та чогось вони "не висовуються". Ось он-лайн голосування переглянула. Чи не абсурд, що на politiko, скажімо, всеукраїнським улюбленцем виявляється. Тягнибок?
- Ну, це ж його ресурс, чим би дитя не тішилось, лиш би зі смолоскипами вночі не лазило. Мене інше цікавить, що значить оце «сидітиме одна»? Це з Юлиною то активністю? Може виправити треба на «не сидітиме»?
- Тоді в лапкакх треба.
- Бог з тобою, відразу в асоціаціях яникова параша згадується. Перехрестись?
- То що тоді?
- А я знаю. Це означає сидітиме на троні влади, бо як не крути, а бути їй Президентом, ще й Прем'єром на додачу, якщо всі мужики геть скомпрометують себе.
- Приймається. Ну, давай, включай!..

А якщо серйозно, то як би хотілось хоч у сні побувати у тісному колі однодумців, як було колись на Майдані... І на майданятах... І щоб всі ми, взявшись за руки, співали: "А вона, а вона..."  
- Ну ти і фантазерка! Зрозуміло одне: Лиш вона, лиш вона / скаже нам "Життя прекрасне!"
- Тут ти маєш рацію абсолютну: 




Так, життя прекрасне, а вона...


Немає коментарів:

Дописати коментар