11 грудня 2009

З перших уст 2

Сьогодні в Луцьку був Янукович. Синя хмара впала на центр міста. На трасі пробки. По периметру площі навколо пам'ятника Грушевського численні палатки і молоді люди з прапорами. Вони усміхаються. Кажуть, це психологічний захист. Два дні назад вони стояли з іншими прапорами, зустрічаючи Ющенка.
Людей-слухачів - мало. Ймовірно, їм також заплатили. Ведучий з надмірно артистичним акцентом представляє "лідера партії Ягуковича". Аплодисмнти і свист, але все це непереконливо.
А навколо - суєта суєт Люди біжать до транспорту, тягнуть сумки і дітей за руки, лише трохи дивуючись надміру синього та ряду усміхнених міліціонерів.
За рештою дійства спостерігала з вікна. Буквально через хвилин 15 молоді люди вже йшли до університету, недбадо скручуючи чужі прапори. У руках - сині пакети. Деякі перераховували гроші. Вони отримали прекрасний урок цинізму. А Янукович поїхав далі.
Так ми граємось у демократичні вибори. І так навчаємо молодь викидати з цінісних пріоритетів "громадянську позицію" на смітник. Доволі проблематичним постає питання: і що з нас таких буде?

Немає коментарів:

Дописати коментар